Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Attack mot Elvy Söderströms (S) bostad

Politikern Elvy Söderström (S) utsattes troligen för en attack i helgen när ett fönster till hennes bostad krossades.

Elvy Söderström (S), kommunalråd i Örnsköldsvik, utsattes troligen för en attack i helgen. Ett fönster krossades, men vad som orsakat detta är oklart. Polisen misstänker att det kan vara resultatet efter någon slags attack. 

- Det är jobbigt. Det kommer väldigt nära inpå när sådant här händer. Det är jobbigt även för demokratin, om det här är gjort mot mig som folkvald. Då påverkar detta även demokratin, säger Elvy Söderström.

Händelsen har polisanmälts, och under måndagens kommunfullmäktige var inte kommunalrådet på plats.

På sin Facebook-sida bekräftar landstingspolitikern Lena Näslund (S) att händelsen inträffat. 

"Så upprörd över att min kompis Elvy Söderström blev utsatt för nån galning som kastade in sten genom hennes fönster i lördags natt", skriver Lena Näslund. 

Någon sten har dock inte hittats på platsen, uppger Elvy Söderström för allehanda.se.

- Samtidigt som jag blir ledsen blir jag förbannad. Jobbar man som jag som politiker för ett öppet samhälle blir man ledsen. Men det finns så mycket att göra för att utveckla Örnsköldsvik. Då har vi inte råd att låta sådana här händelser påverka, säger Elvy Söderström om sitt fortsatte arbete som politiker.

Söderström har den senaste tiden figurerat mycket i medias rapportering med anledning av Örnsköldsviks Allehandas avslöjande om att det kommunala bolaget Övik Energi är skyldiga över en miljard kronor.