Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta häktade i sprithärva

Åtta personer häktades på fredagen för inblandning i omfattande hantering av illegal sprit i Småland och Halland. En man erkänner att han tillverkat sprit, men nekar till att ha sålt den.

Tre män häktades av Varbergs tingsrätt för att ha tillverkat och sålt stora mängder sprit. Mer än 2 000 liter färdig sprit hittades av polisen i ett uthus i Varberg i tisdags, uppger Sveriges Radio Halland.

Bevisningen mot de tre är stark, eftersom vi gjorde så bra beslag i fabriken, säger åklagare Ginger Olsson till Hallands Nyheter på nätet.

En 32-årig man medger att han ägnat sig åt olovlig sprittillverkning, men förnekar att han sålt något. De två andra männen nekar helt.

I Jönköpings tingsrätt häktades fem personer för grova brott mot alkohollagen. Två av dessa, en man och en kvinna i 60-årsåldern, är även misstänkta för vapenbrott, rapporterar lokala medier. Alla fem nekar till brott.

Polisens tillslag mot svartspriten har även lett till andra upptäckter. På en skrotfirma i Nässjö hittades utfällbara stegar för nästan en halv miljon kronor, som misstänks ha blivit stulna vid ett inbrott i Tranås.

På samma firma hittades också en container med fabriksnya tomflaskor, som troligen skulle till "spritfabriken" utanför Varberg, skriver Smålands-Tidningen.