Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta fotografer på konsthallen

På onsdagen hölls vernissage på konsthallen i Kramfors. Då öppnades en utställning med åtta fotograferande ungdomar från gymnasiesärskolan i Kramfors.

Från början var det inte tänkt att det skulle bli en utställning med elevernas fotografier. Nu fanns en lucka mellan två andra utställningar och därför finns ungdomarnas fotografier upphängda till allmän beskådan under en veckas tid.

- Egentligen var det här en prova-på-kurs som blev mer omfattande än vi tänkt, berättar Maria Schibbye som introducerat ungdomarna i fotograferandets grunder.

Fotoprojektet är ett samarbete mellan Ådalsskolans medieprogram och gymnasiesärskolan. De åtta ungdomarna fick låna systemkameror som bland annat fick göra rätt för sig när man gemensamt åkte på en dags fotosafari till Bönhamn. Resultatet av den resan finns nu upphängd i form av fina fotografier.

- Det har varit mycket roligt, inspirerande och intressant, sammanfattar Maria Schibbye.

Hon får medhåll av Elin Böhlenius från Docksta som är en av de åtta utställarna. Hon har fotat en del tidigare med en mindre digitalkamera. Nu vill hon gärna fortsätta för att bli en bättre fotograf.

- Jag är sugen på att köpa en systemkamera, säger Elin som tycker att det är väldigt roligt att få sina foton utställda på konsthallen.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70