Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta döda i explosioner i Kabul

Annons

Minst åtta personer har dött i explosionen i Kabul som orsakades av en självmordsbilbomb, enligt en säkerhetsansvarig som nyhetsbyrån Reuters talat med.

Explosionerna i den afghanska huvudstaden inträffade samtidigt som landets president Hamid Karzai skulle delta i en antikorruptionskonferens, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Bomben uppges ha detonerat i Wazir Akbar Khan-distriktet där det ligger flera regeringsbyggnader och diplomatbostäder. Även flera internationella organisationer har sina kontor i området.

Enligt vittnen stiger tjock svart rök mot himlen över området där explosionen inträffade. Byggnader uppges ha skakat och fönsterrutor skallrat flera hundra meter från explosionsplatsen. Ambulanser och andra räddningsfordon kör i ilfart mot explosionsområdet.

Den svenska ambassaden är belägen cirka 400 meter från där bomben exploderade.

Hela huset skakade när explosionen inträffade klockan tio över tio, berättar biståndshandläggaren Kim Sundtröm för TT:s medarbetare i Kabul.

Ingen människa på svenska ambassaden uppges dock ha skadats, inte heller byggnaden.

Däremot skadades Norges ambassad - cirka 100 meter från explosionsplatsen - kraftigt, enligt tidningen Bergens Tidende.

Fönster och dörrar har blåsts ut, men ingen i vår personal är skadad, tack och lov, säger ambassadör Kåre R Aas på tidningens webbplats bt.no.