Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att vara dig trogen

I nöd och lust. Tills döden skiljer oss åt. I det sista har de orden smutskastats av en nordisk otrohetssajt och dess uppmaning till just otrohet. Att familjer hamnar i kläm, hjärtan brister, tårar sprutar, förtroenden bryts, att det ljugs och skrattas bakom ryggen, sånt verkar inte tas i beaktning när det finns pengar att tjäna.

Om otrohet hade varit det naturliga hade det inte varit förknippat med skam och smärta. Ordet bedra är synonymt med att föra bakom ljuset, att bluffa, vilseleda, lura, spela falskt. Synonymt med att svika. Motsatsen - trogen - är detsamma som att vara lojal, att stå för sitt ord, trofast, hängiven. Pålitlig.

För det blir ju så dumt, det där med att leta efter sitt livs kärlek och bygga ett gemensamt liv för att sedan riskera att förlora allt för ett billigt ligg. Snacka om bortkastat.

Du ett val och jag vädjar till dig från mitt innersta att välja rätt. Att se på längre sikt än njutning och spänning för stunden, att i stället välja din partner och att sätta din familj i främsta rummet. Jag har gjort mitt val och har lovat mitt livs kärlek trohet för resten av mitt liv. Det tänker jag stå för, oavsett hur dumma sidor som än poppar upp. Jag har valt att vara synonym med trogen.

Josephine Flatebö, egen företagare, Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel