Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Att folk har rätt att överklaga beslut bortser kommunalrådet från"

Den 13 september 2017 lyssnade jag på en debatt i Radio Västernorrland, mellan kommunalrådet Fred Nilsson (S) och oppositionsrådet Anders Gäfvert (M).

Debatten skulle handla om hur man från politiskt håll skulle kunna hjälpa till, att komma till rätta med de problem/bråk, som uppstår mellan olika grupper i Härnösand.

Plötsligt passade kommunalrådet på att anklaga oppositionsrådets partikamrater för att motarbeta hans hotellbyggnadsidéer. Härvid förundrades jag över hur ett kommunalråd kan uppträda så enfaldigt. Genom påhopp försökte han anklaga människor för sabotage mot hotellbyggnadsplanerna. Att folk har rätt att överklaga politiska idéer och beslut, det bortser kommunalrådet ifrån, och bär sig illa åt mot företagare med flera i den kommun han ska leda. Borde inte ett kommunalråd uppträda lite ödmjukt mot oss medborgare och begripa, att han inte kan bete sig hur som helst.

Läs mer: Hotellplanerna i Härnösand kraftigt försenade: "Det är sorgligt att bli så motarbetad"

Tanken är inte heller att fördröja hotellbygget, som kommunalrådet tycks tro. Utan att, med till buds stående medel, helt stoppa det, på den plats som utpekats. Duktiga företagsledare, som inte dansar efter hans pipa, verkar kommunalrådet, på ett eller annat sätt, vilja se till att bli av med. Det ger inte någon goodwill för Härnösand, att medverka till att den ene efter den andre blir avskedad, avsatt eller avslutar sin verksamhet.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida.

Staden blir inte trivsammare eller attraktivare med tomma lokalytor och missnöjda medborgare. Och, det får väl också till följd att ett hotell, vart det än placeras, är fullständigt onödigt, vilket stor del av befolkningen redan anser. Det ger förstås större möjligheter till ostört bråk mellan olika grupper i centrum, men det kan väl inte ens kommunalrådet anse vara till fördel för vår vackra stad, Härnösand.

Kjell Karlsson

■■ För fler insändare, klicka här.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel