Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återvänder hem med barnbok i bagaget

En dröm har gått i uppfyllelse för Marika Hoppare från Härnösand. Under lördagen signerar hon sin debutbok, "Skrotingen – bankeli bonk!", på Öbacka Bok i Härnösand.

Att vara föräldraledig blev gnistan i Marika Hoppares kreativa krutdurk.

– Redan när äldsta tjejen kom, för några år sedan, kände jag hur det kliade i fingrarna. Jag ville skapa och få utlopp för kreativiteten. Men mycket annat kom i vägen just den gången.

När dotter nummer två föddes började historien ta form.

– Hon stod alltid och bankade på durkslag och kastruller när hon var liten. Det föll sig ganska naturligt vad boken skulle handla om, haha.

Marika Hoppare har både skrivit och illustrerat boken om Skrotingen, som älskar att banka på saker och ting som låter riktigt mycket. Samspelet mellan färg och form har varit viktigt för henne, liksom de små finesserna och underfundigheterna som finns i bilderna.

– Jag är utbildad compositor och har jobbat med visual effects i sju år i Söderhamn, där jag numera är bosatt. Jag har också jobbat i bland annat Köpenhamn och Los Angeles. Det har helt klart varit bra erfarenheter att ha i bagaget när jag gjorde boken, säger hon.

– Jag har alltid tyckt om det skrivna ordet och tycker att det är fantastiskt hur kombinationer av ord, stavelser och betydelser kan underhålla och beröra. Sedan barnsben har jag ritat och målat – med stor inspiration av mina talangfulla mostrar – och att skriva en bok har alltid varit en dröm för mig. Men det är först nu jag tagit steget.

Lördagen 10 oktober finns Marika Hoppare på Öbacka Bok för att signera sin debut.