Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återinvigning av simhallen i Köpmanholmen – men allmänheten får vänta till hösten med att bada

Under lördagen återinvigs simhallen i Köpmanholmen efter helrenoveringen.
Allmänheten får kanske vänta med badandet till i höst
– Det beror på när vi lyckats rekrytera personal som kan jobba i simhallen, säger Johan Strömqvist, idrottsstrateg på kultur- och fritidsförvaltningen.

Kommunalrådet Glenn Nordlund och kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna Sundberg invigningstalar när simhallen i Köpmanholmen öppnar igen.

I ett och ett halvt år har bassängen varit stängd, under tiden har allt fräschats upp.

Med pooltäcke installerat över bassängen och ny reningsanläggning i hallen ska energikostnaderna bli betydligt lägre i den "nya" simhallen.

– Hela fastigheten har renoverats, inte bara simbassängen, säger Anders Nilsson, Tecnicon.

– Det har verkligen gjorts en riktig renovering. Bergvärme, nya ytskikt överallt, isolering och ny fasad på hela fastigheten med mera, förutom allt som hör ihop med simbassängen.

För de drygt 20 miljoner som renoveringen kostat har Köpmanholmen fått en toppmodern anläggning.

Efter återinvigningen på lördagen bjuds allmänheten först på möjligheten att prova på vattengympa. De sista två timmarna är det fritt bad för alla.

– Skolans simundervisning har redan dragit i gång, säger Johan Strömqvist.

– Vi hoppas att den övriga verksamheten i anläggningen kan komma i gång så snart som möjligt. Allt beror på när vi hunnit anställa den personal som behövs.