Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för mobilfilmade övergrepp

Annons

Den 22-årige mannen tvingade en psykiskt störd kvinna att stoppa in föremål i underlivet samtidigt som han filmade övergreppet med sin mobil.

Nu åtalas Södertäljebon för grovt sexuellt tvång och ytterligare ett par fall av sexuellt ofredande av en jämnårig förståndshandikappad man.

22-åringen tillhör en grupp ungdomar som är välkända av polisen i Södertälje. Han förhördes av polis i ett annat ärende och då hittade man filmerna i hans mobil. De kommer att presenteras för domstolen bakom stängda dörrar.

Ser ung ut

Det har tagit tre år att utreda brotten, vilket enligt åklagaren framför allt beror på att man ägnat mycket tid åt att försöka styrka brott mot ytterligare en kvinna. Hon hade dock inte filmats och den delen av utredningen lades ned liksom misstankarna mot ytterligare en gärningsman.

Det tog ett halvår för polisen att hitta den kvinna som filmades. Hon beskrevs först som en flicka, men det visade sig att hon är en kvinna i 40-årsåldern som ser mycket ung ut. Hon har en grav psykisk störning och kan inte höras i domstolen. Ett videoförhör med henne kommer i stället att spelas upp.

Hot om våld

Av åtalet framgår att 22-åringen och hans kompisar hotade slå kvinnan om hon inte följde med dem till baksidan av Geneta centrum. Där beordrades hon ta av sig kläderna på underkroppen och upprepade gånger föra in en pinne i analöppningen och en cigarett i slidan. Samtidigt som övergreppet filmades kränktes kvinnan verbalt.

En drygt 20-årig förståndshandikappad man filmades också vid två tillfällen samtidigt som 22-åringen och hans vänner ofredade honom sexuellt genom ett mycket grovt språk.

22-åringen medger att han kan ha filmat en av sekvenserna med den förståndshandikappade mannen men förnekar i övrigt brott.

Rättegången hålls i Södertälje tingsrätt i början av nästa år.

Mer läsning

Annons