Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för miljonstölder

En Härnösandsbo i 50-årsåldern stod i veckan inför rätta i Ångermanlands tingsrätt misstänkt för att från sin arbetsgivare ha stulit maskiner för i storleksordningen 2,4 miljoner.

Stölderna ska ha skett från tidigare Hernöverkens lokaler i Härnösand, där ett Stockholmsbaserat företag höll ett lager för kunder som bland annat verkar inom massaindustrin.

Maskinlagret, eller delar därav, har tidigare funnits i Köpmanholmen, men när det tidigare fabriksområdet där skulle rivas bort och saneras flyttades maskinerna till Härnösand, och dit hade den åtalade en egen nyckel, bland annat baserat på att han var en god försäljare och att han var personligt bekant med sin chef.

Nu var chefen inkallad som vittne och strax till höger satt den åtalade och tittade mest i taket när han inte viskade med sin advokat. Härnösandsbon nekar till brott.

- Mycket av det stulna har återfunnits, och en hel del hos ett företag i Timrå kommun. Det finns en lång historia bakom det här. Alla inblandade är företagare. Det är väl sånt som kan hända i företagsvärlden. Uppgifter står mot uppgifter och ärligt sagt är jag inte säker på hur det här kommer att sluta, tillstår vice chefsåklagare, Bertil Månsson.

Dom i målet kommer att meddelas den 2 april.


Läs mer i lördagens TÅ.EGON SUNDLÖF
070-662 27 53