Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astrid Bredberg arbetade stora delar av sitt yrkesliv vid biblioteket i Bjästa

Vår mamma Astrid Margareta Bredberg, tidigare bosatt i Bjästa, har den 21 september stilla lämnat oss. Hon var endast 5 dagar från att få uppleva sin 85-årsdag.

Astrid växte upp i den lilla bruksorten Örviken, vid havet ca 2 mil från Skellefteå. Det var där som hon också träffade sin blivande man Bertil som gick på Medlefors Folkhögskola. Vid den här tiden arbetade hon som kontorist.

1959 gick flyttlasset till Bjästa där mamma de första åren tog hand om oss barn och hemmet.

Efter några år började hon arbeta som skolvärdinna i uppehållsrummet ”Norra Hobby” vid Bjästaskolan.

Hon utbildade sig sedan vid Bibliotekshögskolan i Borås och arbetade därefter hela sitt återstående yrkesliv som föreståndare för Bjästa bibliotek.

Mammas intressen var förutom omsorgen om man, barn och barnbarn även litteratur och hantverk. Hemstickade tröjor och sockor har värmt både familjen och andra.

Sommarstugan i Docksta var för henne ett kärt ställe. Här fick hon möjlighet att under många sommarveckor umgås med barn och barnbarn.

De sista fem åren bodde hon på serviceboendet Brevbäraren på Frösön i Östersund. Där gav personalen henne en mycket god omvårdnad. Vi vill rikta ett stort tack till dem.

Mamma var allvarligt sjuk en längre tid men visade trots detta en mycket stark livsvilja in till sitt sista andetag.

Vi önskar dig nu ro och frid älskade mamma!

Lars Bredberg och Pia Bredberg med familjer