Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astrid, 13 år, vann Fredsaffischtävling i Junsele

Lions Club Junsele har genomfört aktiviteten Fredsaffischtävlingen med temat ”Fredens Framtid” i Junsele skola. Astrid Johansson som går i årskurs 7 vann den lokala omgången av den internationella fredsaffischtävlingen.

”Du kan inte förvänta dig att andra ska skapa freden, utan alla, även du, måste hjälpa till”, sade den 13-åriga vinnaren från Junsele. Affischen utsågs till vinnare av Lion Club Junseles president Stig Palmén, vice president Inger Eriksson och bildlärare Isabell Johansson för dess originalitet, konstnärlighet och tolkning av tävlingens tema ”Fredens framtid”.

Lokalt har Astrid Johansson och 33 andra elever hedrats för sin medverkan i tävlingen av Lions Club Junsele den 8 december vid firande av Nobeldagen, i Junsele skola. Dessutom har även Sandra Fridlund hedrats för sitt vinnande bidrag av de som inte ingick i den åldersgrupp som tävlingen gällde. Många elever ville även tävla på temat ”Fredens framtid” och Lions Club Junsele beslöt naturligtvis att även de skulle få göra så och få sin egen vinnare och pris från Lion Club Junsele.

Stig Palmén

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel