Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åskådare skadad vid skotertävling

En ung kvinna i publiken skadades och fick föras till sjukhus när en skoter åkte in bland åskådare under en tävling i Storuman på söndagskvällen. Olyckan orsakades av att gasen på skotern hängde sig.

Kvinnan, som är i 20- till 25-årsåldern, slog huvudet i marken och svimmade av. Det berättar Kalle Henriksson, ordförande för tävlingssektionen i Storumans skoterklubb som arrangerade tävlingen.

Det har aldrig varit någon i publiken som skadat sig förut, det är här är jätteolyckligt, säger han till TT.

Kalle Henriksson var på plats och såg att kvinnan kvicknade till efter olyckan och klagade över ryggsmärtor. Därefter fördes hon till Lycksele lasarett av sjukvårdspersonal som fanns på plats vid tävlingen.

Olyckan orsakades av att gasen hängde sig, skriver Västerbottens-Kuriren på nätet. Enligt Kalle Henriksson hoppade föraren av skotern när han märkte att gasen fastnat.

När föraren släppte sitt grepp stannade motorn, men skotern hade hög fart och fortsatte ändå. Den körde först in i en annan skoter och därefter mot de cirka 700 personerna i publiken. Flera åskådare hann rädda sig undan, men den unga kvinnan stod med ryggen mot tävlingen vid tillfället och såg inte vad som hände, säger vittnen.

Tävlingen bröts vid olyckan och klubben ska nu se över säkerheten inför nästa arrangemang, uppger Kalle Henriksson.

Polisen i Västerbotten hade ingen information om händelsen under natten till måndagen.