Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsa Jinder i Juletid

Annons

I lördags sjöng Åsa Jinder med Nykarleby manskör.

På söndagen sjöng hon ensam med pianisten Thomas Enroth på Hullsta Gård i Sollefteå, Nykarlebys vänort.

En veckas turné i Finland avslutades med hennes enda julkonsert i Sverige.

En liten, men engagerad och tacksam publik fick höra en konsert med julmusik varvat med några smakprov från hennes senaste skiva "Tröst". Nästan alla texter - utom julmusiken - har hon själv skrivit.

Åsa Jinder är inte bara riksspelman på sitt instrument nyckelharpan, utan också en bra låttextskrivare. Det visade hon på sin konsert i går. Med nyckelharpan i knät och med Thomas Enroth vid pianot spelade inledde hon med Jul, jul strålande jul och avslutade med Dagg över Hårga äng. Det sista var ett extra extranummer där Åsa Jinder fick visa sin skicklighet på instrumentet.

Det första extranumret blev en av hennes mest välkända sånger "Av längtan till dig" och publiken ville bara ha mer.

Konserten blev mer än en timme lång och flera av de tolv sångerna som finns på den nya skivan fanns på programmet. Visor med texter om sorg, om tröst och om kärlek. Framförda på Åsa Jinders speciella vis, där betoningen på stavelserna kommer i början och där texterna går fram. Med Thomas Enroths fina pianospel, där tonerna glittrade och följde sången blev det varma och långa applåder.

– När det har gått en tid efter en svår tid blir det en del av det vackraste av mitt jag. Så heter den här låten, sa hon.

Av de julsånger som fanns med var det arrangemanget av " I himmelen I himmelen", som fastnade mest hos publiken, ett arrangemang i folkviseton.

Många av de nya sångerna har skrivits av Mathias Denneberg och Jonas Otter.