Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arvidsson ut ur Australian open

Det blev tvärstopp i andra omgången för svenskan Sofia Arvidsson i tennisens Australian open. Slovakiens Daniela Hantuchová slog ut henne ur turneringen med två raka set natten till torsdagen svensk tid.

Arvidsson förmådde ge Hantuchová motstånd i första setet men förlorade till sist med 6-4. I det andra setet avfärdade slovakiskan Arvidsson med 6-1.

Hon spelade smart. Jag breakade inte henne en enda gång och då är det svårt att vinna matcher, säger Arvidsson till Aftonbladet på nätet.

Den svenska kvalspelaren hängde helt enkelt inte med den 22-rankade slovakiskan.

Jag kände mig osäker och var tvåa på bollen hela tiden. Det gick helt klart snabbare i dag. Så fort hon var etta på bollen var det bara att tacka för kaffet.

Arvidsson var besviken efter förlusten, men är ändå nöjd med sin insats i Grand slam-turneringen, hennes första på ett år.

Jag har inte spelat min bästa tennis men ändå vunnit fyra matcher. Jag spelar mycket bättre i jämfört med slutet av förra året. Den här turneringen har gett mig inspiration. Det är bara att köra på, säger hon.