Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arvidsson: "Bara tillfälligheter"

Annons

Skellefteås Viktor Arvidsson har gjort fyra mål den här säsongen. Alla har kommit mot HV71.

Men det är bara tillfälligheter, sade 20-åringen efter 5-1-segern i SHL-ishockeyn.

Serieledaren är tillbaka i vinnarspåret efter två raka nederlag. Men i Kinnarps Arena var det ändå hemmalaget, med nyförvärvet Anssi Salmela på isen, som gjorde det första målet.

Men jag tycker ändå att vi hade bra fart redan från start och fick ju också kvitteringen hyfsat snabbt efter HV:s mål, sade Viktor Arvidsson som fick se lagkamraten Petter Emanuelsson göra sitt första mål för säsongen när han satte 1-1 i slutet av den första perioden.

Och i mittenakten var det dags för Arvidsson att presentera sig på allvar när han skickade in returen på Johan Alms avslut.

Det var inte särskilt svårt, även om det så klart gäller att försöka vara på rätt plats hela tiden, sade målskytten om sitt tredje mål för säsongen.

När lagen möttes i Skellefteå för knappt två veckor sedan vann hemmalaget med klara 5-0. Då gjorde Viktor Arvidsson två av målen, och i mötet med HV på måndagen ville han inte vara sämre.

Niclas Burström stack emellan med 3-1 innan Arvidsson, direkt från utvisningsbåset, tog några snabba skär och distinkt satte pucken i nät med en backhand.

Att det kommer mot just HV handlar bara om tillfälligheter, men det är alltid skönt att göra mål. Jag har några varianter på frilägen och mycket beror på vilken position jag kommer ifrån, sade Arvidsson om målet som betydde hans andra i matchen och det fjärde den här säsongen.

Med knappt tre minuter kvar satte isens yngste spelare Sebastian Aho, 17, sitt första SHL-mål i karriären, fram till 5-1, och efteråt fick han mycket beröm av Arvidsson.

Både Aho och Anton Öhman (född 1995) har ju inte spelat så mycket med oss tidigare, men de gör det jättebra. De kämpar och sliter hela tiden och det var väldigt kul för Aho att han fick sätta dit den.

Själv var Sebastian Aho nöjd efter segern och så klart extra belåten med sitt mål.

Men jag uppfattade först inte att pucken var inne. Det var när Jocke (Lindström) jublade som jag förstod det och det var en riktigt skön känsla.

Mer läsning

Annons