Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ärtriksgården läggs ner

Vård- och äldrenämnden i Sollefteå står inför beslut om en del förändringar inom äldreomsorgen. I torsdags beslutades att Ärtriksgården med sju platser läggs ner.

Vård- och äldreförvaltningen har lagt fram olika förslag som innebär en minskning av 15 platser i särskilt boende.

En parlamentarisk grupp med representanter från varje parti, totalt åtta personer, samt ordförande John Åberg har att se över förslagen ytterligare innan nämnden sedan har att fatta beslut.

Demensboendet Linden är på förslag att införlivas med Skärvstagården där man vill skapa ett demenscenter. Om nämnden beslutar enligt det förslaget skapas två nya platser.

Det cirkulerar en del uppgifter och siffror om en nedmontering av äldreomsorgen i kommunen. En av de uppgifter som oroar en del är att avtalet med Rådomsgården AB går ut vid årsskiftet. Förvaltningens förslag är att avtalet inte förlängs.

Sollefteå kommun har haft avtal med Rådomsgården sedan 1994 och när nytt avtal skrevs för fem år sedan fördes diskussionen på liknande sett.

- Vi har en mängd olika avtal att ta ställning till och det är inget konstigt med att det förs en diskussion mellan parterna, säger John Åberg.

/Allehanda.se