Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artedinappet är SFK Storfiskarnas största öppna metetävling

Söndagen den 24 juli är det dags för årets Artedinappet arrangerat av SFK Storfiskarna. Det är den största öppna metetävlingen som fiskeklubben arrangerar.

Annons

Vem som helst får alltså delta och tävla med de erfarna tävlingsfiskarna. Platsen är som vanligt Sandudden i Norrböle på norra sidan Anundsjösjön.

Artedinappet går ut på att fånga mest kilo fisk, undantaget gädda och lake. Det är förstås utslagsgivande att dra upp så många braxen som möjligt. Reglerna säger att de tävlande inte får fiska i tävlingsområdet inom två veckor före tävlingsdagen.

Lennart Forsberg, ordförande i SFK Storfiskarna, meddelar att vattenståndet i år är i stort sett normalt. För varje år ökar deltagarantalet och förhoppningsvis blir det deltagare i ungdomsklassen även i år säger tävlingsledaren Johnny Westman. Ungdomarna betalar fyrtio och vuxna hundra kronor för att delta.

Utgångsplats för fisketävlingen är parkeringen vid badplatsen Sandudden i Norrböle, på norra sidan av Anundsjösjön. Man har 30 minuter på sig att gåendes hitta en plats man tror på innan startsignalens tuta ljuder. Det är tillåtet att byta plats under tävlingstiden och ett tips är att spana efter vass och gräs för att fånga braxen. Efter tävlingstidens slut har man 45 minuter på sig att väga in sin fångst.

Solveig Nordin Zamano

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel