Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årsmöte Björna sockens Hembygdsförening

I slutet av juni genomförde Björna sockens Hembygdsförening sitt årsmöte, vilket var mycket senare än vanligt på grund av coronapandemin.

Ordförande Agneta Westberg hälsade välkommen. Bengt Strandberg valdes till ordförande för mötet och Lena Westin till sekreterare.

2020 blev inte som tidigare år på grund av pandemin, inga offentliga evenemang arrangerades. Under året genomfördes istället flera arbetsdagar för att underhålla byggnaderna på hembygdsgården, bland annat målades flera byggnader.

Till ny styrelse för 2021 omvaldes tidigare styrelsen i sin helhet. Styrelsen har följande utseende: Ordförande Agneta Westberg, sekreterare Lena Westin, kassör Hugo Johansson, övriga ledamöter Göran Holmgren, Bengt Dahlberg, Monica Nyström, Eivor Grundström, Ann-Charlotte Näslund och Tommy Olofsson.

Ett gediget program är planerat för sommaren/hösten 2021. Det blir två sommarkafédagar, musikkafé med Andreas Nilsson, guidad vandring till Batteribacken, Hembygdsgårdens Dag samt berättarkväll om Vittra och väsen ur vår folktro.

Vi kommer även att genomföra ett antal arbetsdagar för att underhålla våra byggnader. Vi håller nu tummarna att alla virus håller sig borta så att vi kan återgå till normal verksamhet.

"Ström"

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel