Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Army of Lovers återförenas i Melodifestivalen

Annons

Army of Lovers ursprungliga uppsättning återförenas i Melodifestivalen 2013. Alexander Bard, Camilla Henemark och Jean-Pierre Barda har alla förutsättningar att bli nästa års stora schlager-samtalsämne.

Glitter - check, skandaler - check och check för en armé av schlagerälskade fans. Men även check, check, check för såväl "h" som "b" och "t". Army of Lovers är som gjorda för Melodifestivalen och nu bekräftas att de ska vara i nästa års tävling.

Alexander Bard har återförenats med Camilla Henemark och Jean-Pierre Barda för att framföra låten "Rockin' the ride".

Vi skrev en låt i början av oktober, sedan skickade skivbolaget in den bakom ryggen på oss och sedan ringde Christer Björkman och frågade om vi ville vara med, så det har gått oerhört fort, säger Alexander Bard.

"Ett ton crack"

Om man får tro honom på beskrivningen av gruppens bidrag är det som gjort för den skandalomsusade gruppen Army of Lovers:

"Rockin' the ride" är som om man tar Swedish House Mafia och "Gangnam style" och kör dem i en tvättmaskin med ett ton crack, säger han.

Riktigt så enkelt som Alexander Bard vill påskina var det kanske inte att få med den gamla trion i Melodifestivalen. Sångerskan La Camilla tvingades lämna gruppen på 1990-talet efter ett rejält bråk och säger nu att hon har krävt att trion ska gå i terapi inför Melodifestivalen.

Enligt SVT:s Christer Björkman var planen ursprungligen att hon skulle tävla utan Bard och Barda.

Jag pratade med Camilla om en grupp hon har som heter Happy Hoes. I de diskussionerna dök den här tanken upp från deras håll och då tänkte jag direkt att en återförening av Army of Lovers vore jätterolig, under förutsättning att det var originaluppsättningen, säger han.

TT Spektra: Du hade inte låtit dem tävla med en annan sångerska?

Nej, då tror jag att jag hade valt Happy Hoes. Om man är krass så är det La Camilla som är drottningen här.

Kan ställas mot vännen

Army of Lovers uppträder i den fjärde och sista deltävlingen som hålls i Malmö den 23 februari. Mot dem ställs bland andra stjärnskottet Ulrik Munther och hårdrocksbandet Mustaschs högljudde sångare Ralf Gyllenhammar.

I den tredje deltävlingen återfinns namn som Caroline af Ugglas och Martin Rolinski. Den senare har varit med i tävlingen fyra gånger, men då som sångare i Alexander Bards grupp BWO.

Jag tycker att det är jättekul att Alexander, Jean-Pierre och Camilla är med. Vi är goda vänner och det går ju inte riktigt att tävla mot någon i Melodifestivalen. Jag står på scen och gör min grej och jag kan inte göra mycket mer än det, säger han.

Mer läsning

Annons