Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arlbrandt förstörde Bendelins debut

Annons

Torgny Bendelin gjorde sin första match som huvudtränare för HV 71.

Då förstörde HV-produkten Pär Arlbrandt festen. Linköping vann borta mot HV med 7-1 i SHL-ishockeyn.

Efter den svaga hösten i SHL valde HV 71, efter matchen mot Luleå den 14 december, att sparka huvudtränaren Ulf Dahlén och skicka ner den assisterande tränaren Roger Forsberg till klubbens J20-lag.

In i deras ställe kom rutinerade Torgny Bendelin och den förre J20-tränaren Anders Olsson. Effekten av det? Platt fall mot Bendelins senaste SHL-klubb Linköping, som gästade tabelltian på annandagen.

HV 71 tog ledningen med en och en halv minut kvar av den första perioden. Men Chad Kolarik hann kvittera innan paus och i den andra perioden var det Linköping för hela slanten.

Jag tycker att vi gjorde en jättefin förstaperiod, då spelade vi med de intentionerna som vi hade pratat om före matchen. Sedan gjorde de mål på våra misstag, vi gav dålig hjälp till Gustaf Wesslau i målet och vi chansade och jagade för mycket, sade HV-tränaren Torgny Bendelin.

Radarparet låg bakom

Östgötarna gjorde fem mål i mittperioden och poängkungarna och radarparet Pär Arlbrandt/Simon Hjalmarsson låg bakom det mesta.

Det var länge sedan jag längtade efter en match så mycket som jag gjorde nu. Jag var riktigt spelsugen efter tolv dagar utan match, sade Pär Arlbrandt, som är född i Jönköping och har HV 71 som moderklubb.

Det märktes att Arlbrandt var på spelhumör. Han stod, liksom Simon Hjalmarsson, för två mål och två assist. Arlbrandt har nu noterat 49 poäng i SHL och börjar rycka ifrån i poängligan.

Det är alltid kul att göra poäng och det har fungerat bra den här säsongen. Jag och Hjalmarsson (Simon) trivs att spela med varandra, men man får inte glömma bort Mattias Sjögren som gör ett riktigt bra jobb i vår formation, sade Arlbrandt.

Publiken buade

HV-publiken, som med största sannolikhet hade hoppats på bättring, buade ut sitt lag när det skrinnande in till pausvilan mellan den andra och tredje perioden.

Jag kan säga att det som gör mig väldigt ledsen är att vi inte kunde bjuda publiken på en bättre insats. Man kunde verkligen ta på stämningen här innan matchen och dessutom har publiken stöttat laget även när det låg sist. Siffrorna speglade inte riktigt matchen, men det är inget snack om att Linköping var det bättre laget, sade Torgny Bendelin.

Mer läsning

Annons