Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arlbrandt dök (?) och sågade domaren

Annons

Krisgänget Linköping hade chans att ta sin första trepoängare sedan den 26 oktober.

Då visades en fly förbannad Pär Arlbrandt ut i spel fem mot tre - för filmning.

Efter det korkade domslutet borde Marcus Vinnerborg stängas av, dundrar poängkungen efter 4-5 mot Växjö.

Trots ledning med 2-0 och även 4-3 med mindre än sex minuter kvar att spela blev det ändå stryk för Linköping.

Växjö vände det svängiga mötet på nytt och fick med sig bonuspoängen genom 5-4 i förlängningen tack vare två mål av Alexander Johansson.

Något som innebär att östgötarna bara plockat fyra ynka poäng på de nio senaste omgångarna och nu är farligt nära en kvalserieplats.

Men LHC hade ett gyllene tillfälle att avgöra på slutet vid ställningen 4-4 under ordinarie tid - med 1,35 minuter spel fem mot tre.

Laget pressade på och var nära ett ledningsmål till 5-4, då en lika förvånad som förgrymmad Pär Arlbrandt plötsligt visades ut för filmning av domaren Marcus Vinnerborg.

Poängkungen protesterade vilt - och fick då tio minuters personligt straff, vilket betydde att matchen var över för hans del.

Det värsta och sjukaste jag varit med om under alla år jag spelat hockey. Varför skulle jag till att börja med kasta mig med flit efter avblåsning när vi har två man mer på isen. Att jag sedan blev dragen i tröjan och crosscheckad gjorde det liksom omöjligt att stå kvar, dundrar Pär Arlbrandt.

Tränaren Roger Melin håller med.

Antingen är Arlbrandt helt dum i huvudet eller så är Vinnerborg det. Man kan väl säga som så att det inte finns någon logik i att "Arla" slänger sig efter avblåsningen i det läget vi hade, kritiserar Melin. För en tid sedan sa Andreas Jämtin att även domare borde kunna stängas av och det håller jag med om fullt ut. De måste också kunna räkna med att ta kritik och straffas. Jag förväntar mig en ursäkt av Vinnerborg för det här som avgjorde matchen, fortsätter Pär Arlbrandt.

Även Växjös tränare Sam Hallam sågade domarparet Vinnerborg och Thomas Andersson.

Måste säga att Arlbrandts utvisning var extremt märklig. Men de gjorde flera andra stora misstag också, säger han.

Marcus Vinnerborg är däremot säker på att han och sitt team gjorde en korrekt bedömning.

Vi ser att Arlbrandt får en lättare knuff i ryggen, men uppfattar att han förstärker situationen. Direktiven vi fått av svenska hockeyligan och hockeyförbundet är att det ska vi inte tolerera, utan bestraffa, förklarar domaren.

Mer läsning

Annons