Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Q får stjärnglans och prispengar

Nu tar Q-nätverket plats på Sollefteås företagargala Stjärnkväll.
De fyra nomineringarna till Årets Q är klara – och prispengar hägrar för vinnaren.

För femte året ska utmärkelsen Årets Q delas ut i Sollefteå. Initiativtagare är Q-nätverket, en sammanslutning av företagare och ledare med målet att främja affärer, så kallad business to business; dessutom vill man genom nätverkande kunna dela kunskap och kompetens samt öka varandras synlighet. Samtliga i nätverket är kvinnor.

– Har man en fråga, vilken som helst, kan man vända sig till nätverket. Man har svaret inom tio minuter, eller en hänvisning till den som kan ge svaret, konstaterar Amber Schosso, vd på Konsult 360 grader.

Till skillnad från tidigare år kommer Årets Q nu att delas ut på företagargalan Stjärnkväll, som äger rum den 27 mars. Då kommer ytterligare en företagare att sälla sig till raden som hittills består av Anita Löfstedt på Sollefteå Camping, Anne-Li Blomqvist på Ramsele Chark, Kerstin Deivert på Café Petter samt Kicki Girhagen på Sollefteå ridskola och Hotell Björklunden.

Nomineringarna sker av Q-nätverkarna själva, som också röstar fram den slutgiltiga vinnaren. Carina Karlsson på Arifiq nomineras dels för det revolutionerande kalkylsystemet som fört företaget ut i världen, men också för hennes "innovativa förmåga, proffsiga attityd... som inspirerar kvinnor att våga vara chef och vd".

Katarina Olsson på Skurtanten nomineras bland annat för företagets snabba tillväxt, en "otroligt duktig och ödmjuk kvinna... ett lysande exempel på att det finns möjligheter som företagare att expandera i vår lilla kommun".

Emma Tarberg på Emmas Skafferi i Junsele nomineras för en framgångsrik företagsidé som gett rikstäckande publicitet samt "för att hon aldrig ger upp. Nya idéer, nya krafter, en sann innovatör som... med bara sin närvaro får en att le."

Siv-Britt Häggqvist på Push nomineras bland annat för sitt jobb i nätverket, "en förebild för andra Q-kvinnor med sin positiva inställning till samarbete för att vi tillsammans ska lyckas" och är "en generös och positiv entreprenör som gör mycket för andra".

Nytt för i år är att man med hjälp av Länsförsäkringar instiftat ett utbildningsstipendium på 7000 kronor som ska ge vinnaren möjlighet att förkovra sig i sin verksamhet eller användas som tillväxtfaktor. Jämställdhet är ett nyckelord:

– Faktum är att företag som jobbar aktivt med jämställdhet ökar sin tillväxt mer än de som inte gör det, säger Anna Hassel på Länsförsäkringar.