Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbeten på Sehlstedsvägen minskar framkomligheten

Det kommer att bli ännu svårare att ta sig fram på Sehlstedtsvägen. Redan i dag pågår vissa arbeten men från och med måndag kommer den starkt trafikerade vägen enbart kunna ta emot begränsad trafik.

Femte maj börjar Hemabs entreprenörer arbeten som innebär begränsad framkomlighet utmed Sehlstedsvägen. Vägen är en viktig länk som trafikeras hårt. Trots det kommer begränsad framkomlighet att råda större delen av 2008.

På måndag börjar en ny fjärrvärmeledning att byggas mellan Ängevallen och Löpargatan. Arbetet med fjärrvärmeledningen blir klart till sommaren, medan övriga arbeten med exempelvis beläggning kommer att fortsätta och beräknas bli klara i höst.

- I och med nya fängelset och andra etableringar ökar värmebehovet i norra delen av staden, säger Alf Schouenke, distributionsansvarig på Hemab.

Fjärrvärmeutbyggnaden har samordnats med bredbandsutbyggnad, byggnation av vatten och avlopp samt även med beläggningsarbeten av vägen.

- Beläggningsarbetena av vägsträckan är en del av årets budgeterade beläggningsarbeten i Härnösand, säger Jan Lundgren, affärsområdeschef vatten och gata/väg. Vi har även passat på att byta ut några åldersstigna ledningar för att trygga försörjningen av vatten och avlopp i området.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60