Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är besviken: Vad har hänt med Miljöpartiet?

Artikel 106 av 174
Valet 2018
Visa alla artiklar

Annons

Har Miljöpartiet sålt bort sin själ?

På riksplanet har MP, trots löften, medgivit byggnationen av förbifart Stockholm och fortsatt drift av Bromma flygplats. De har tillåtit försäljningen av Vattenfalls kolbrytning samt effektivt försvårat för flyktingar från krigsområden att söka asyl i Sverige.

Men mest anmärkningsvärt: de har gjort kraftiga begränsningar i rätten att erhålla hjälp enligt LSS. Något som drabbat de som har det allra största hjälpbehovet i landet.

Hur är det egentligen ställt med Miljöpartiets människosyn?

På regional nivå har Miljöpartiet lagt ned bland annat BB i Sollefteå och orsakat oro bland blivande föräldrar. Beslut som medfört ökade resekostnader med tillhörande utsläpp.

Hur står det till med partiets feminism och miljötänk?

Tyvärr har Miljöpartiet svikit sina från start höga ideal och sålt sin själ för en grynvälling. Jag tänker inte lägga min röst på Miljöpartiet.

Den naturliga vägen till Murberget i Härnösand har varit avstängd, en tid till och med för cykling, vilket begränsat besöksfrekvensen. Men mest obegriplig är stängningen av den förnämliga Spjutegården. En fantastisk miljö för familjefester i livets olika skeenden och måltider hörande till årets alla helger.

Vi har förlorat en fin restaurang och krögarna med personal sina arbeten. Vad blev det av de storstilade visionerna? Nu säger man sig inte ha råd att öppna Spjutegården igen, något som borde varit känt redan för ett år sedan.

På kommunal nivå i Härnösand ser det inte bättre ut. Beslut som lämnar mycket övrigt att önska. Kraftigt ökad upplåning; drift av ridsport, som ju definitivt inte hör till kommunal kärnverksamhet; onödiga konsult- och advokatkostnader för mångmiljonbelopp till följd av höga timarvoden som dessutom hamnat utanför kommunen.

Finns det någon närhetsprincip inom Miljöpartiet?

Tyvärr har Miljöpartiet svikit sina från start höga ideal och sålt sin själ för en grynvälling. Jag tänker inte lägga min röst på Miljöpartiet.

B S Vikén

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons