Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anundsjö vann lätt

Anundsjö var överlägset Mariehem.
– Stabilt försvarsspel. Mariehem hade inget avslut på mål, sa Anundsjötränaren Robert Bergström efter 4–0 på Olympia.

Anundsjö har hållit nollan i 400 minuter. Bara ett insläppt på de fem senaste – fyra segrar och en oavgjord i division 2 Norrland.

Umeålaget Mariehem ligger näst sist och har bara plockat fyra poäng. Mariehem vägde alldeles för lätt på Olympia.

– Vi har sagt att resultatet är viktigast när vi spelar hemma nu. Hur vi gör det är mindre viktigt. Det går inte att spela med bollkontroll på detta ojämna underlag, sa Robert Bergström.

Olympias gräsplan hade i alla fall blivit lite grönare jämfört med förra helgen då Anundsjö spelade 0–0 mot serieledande Ånge.

Anundsjömålvakten Dejan Dimoski upplevde då en av sina lugnaste matcher i karriären. Han hade väldigt lite att göra mot Mariehem också.

Joel Åman satte sina första mål för säsongen. Han nickade in 1–0 i den elfte minuten efter en vänsterhörna av Oskar Westbergh. Åman tryckte in 2–0 i 32:a minuten efter Simon Gustafsons frispark.

Joel Åmans utgångsposition var till vänster på mittfältet. Tobias Stenberg och Martin Åberg bildade anfallspar. Mackenzie Ward var defensiv mittfältare. Simon Gustafson hade den offensiva rollen på mitten och Oskar Lindmark fanns på högra sidan. Anundsjö ställde upp 4-1-3-2.

Anundsjö kunde ha gjort fler mål i första halvlek. Högerbacken Luis Vasquez hade ett vasst volleyskott, men målvakten Ahmed Al-Fadli svarade för en fin reflexräddning till hörna.

Matchens snyggaste mål kom efter 48 minuter. Efter en hörna hamnade bollen hos mittbacken och lagkaptenen Anders Dahlbäck som fick drömträff med högerfoten från cirka 25 meter. Martin Åberg avslutade målskyttet på Olympia efter 52 minuter. Åbergs andra mål för säsongen.

– Vi hade full kontroll på matchen. Det såg mycket stabilt ut och man ska komma ihåg att vi saknade fyra spelare, sa Robert Bergström.

Toby Davis, Christoffer Milde och Rasmus Bergström är skadade. Martin Dimoski är kvar i Makedonien. Han väntar på att papprena ska bli klara.

Bollvinnaren Mackenzie Ward var Anundsjös bäste spelare mot Mariehem.

– Mack har tagit kliv och haft en positiv utveckling. Han är superlojal, proffsig och noggrann. Han har inte missat en träning, berömde Robert Bergström.

Anundsjö möter Boden på bortaplan nästa helg. Norrbottningarna har tre raka förluster.

Anundsjö-Mariehem 4–0 (2–0)

1–0 (11) Joel Åman, 2–0 (32) Joel Åman, 3–0 (48) Anders Dahlbäck, 4–0 (52) Martin Åberg.

Domare: Ulrik Ulander, Husum.

Publik: 442.

Sportens stjärnlirare

Anundsjö

3: Mackenzie Ward

2: Joel Åman

1: Modou Saine