Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anundsjö tappade i andra halvlek

Känslan i halvtidspausen var ändå okej.
Ett sent kvitteringsmål till 1–1 i sista spelminuten gjorde att poänghoppet fanns för Anundsjö.
– Men vi släppte ju till tre mål i andra halvlek på fasta situationer, suckades assisterande tränaren Magnus Bildt efter förlusten mot Valbo med 4–1.

Annons

Det var väl en hyfsat jämn första halvlek där Valbos i och för sig rivstartade med en het dubbelchans i första minuten och var framme ytterligare ett par gånger. Men då klev Adrian Lundgren fram i målet och gjorde några riktigt fina parader.

– Han var bra där och gjorde att vi var kvar i matchen. Sedan tycker jag att vi jämnade ut spelet och det kändes helt okej, fortsatte Bildt.

Men hemmalaget – som spelade sin första match för säsongen hemma på ett lite hoppigt naturgräs – gjorde ändå 1–0 efter 37 minuter. Där kunde inte ens gästernas målvakt hindra Alexander Haglöw att prickskjuta in bollen efter ett snyggt väggspel i straffområdet.

Men Anundsjö repade mod och fick en frispark precis i slutskedet av halvleken. Upp med folk i straffområdet och till sist nådde Oskar Lindmark allra högst och nickade in kvitteringen. Ett viktigt, skönt och psykologiskt mål att ta med sig in i pausen.

– Det var riktigt bra att ha med sig. Tyvärr fick vi ju inte den starten vi ville ha på andra halvlek. Vi åkte på en straff som var solklar och fick jobba i uppförsbacke igen, sa Anundsjötränaren.

Rasmus Eriksson satte straffen och bara fem-sex minuter senare var det Valbos tur att nicka in en frispark. Spiken i kistan fram till 4–1 kom också ur en fast situation på ett snarlikt sätt drygt tio minuter före slutsignalen.

– Klart vi är besvikna. Vi hade hoppats på mer både resultat- och spelmässigt. Vi var inte van med den här lite ojämna gräsmattan heller efter allt spel på konstgräs innan. Men det är bara att ladda om. Jag hoppas vi kan göra en bättre insats mot Strömsberg i nästa omgång, sa Magnus Bildt.