Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anundsjö straffade tabelljumbon

Anundsjö IF är borta från att bli seriesegrare. Fast i och med 3–2–segern över Morön på lördagen finns fortfarande möjligheter att ta hem andra platsen i division 2 Norrland.
– Tre poäng glädjer men spelmässigt finns det mer att önska, säger tränaren Robert Bergström.

Anundsjö hade stundtals bra perioder i första halvlek, särskilt första och sista kvarten. Där fick hemmalaget även utdelning målmässigt. Christoffer Milde gjorde 1–0 redan i fjärde minuten. Han drev in från vänster och sköt förbi en försvare i mål.

Kvitteringen kom i 20:e minuten sedan Anundsjö tappat bollen för lätt och William Ögren avslutade den omställningen på bästa sätt. Anundsjö fick sedan två straffar och Toby Davis gjorde både 2–1 och 3–1 på dem. Tobias Stenberg i hemmalaget hade två farliga lägen men vid båda målchanserna räddade målvakten Felix Marklund. De hade därför lägen att göra fler mål än de tre som gjordes i första.

– Vi har ganska bra rörelse inledningsvis och har ett bra anfallsspel där vi skapar målchanser. Sedan har vi en dipp när de kvitterar till 1–1. Vi är nonchalanta och skyddade inte bollen tillräckligt bra, men avslutar bättre sen. Jag tycker att vi leder rättvist i halvtid, säger Bergström.

Man kunde tro att Morön som ligger sista tabellen med sina 15 poäng, endast tre poäng upp till kvalplats, skulle göra sitt yttersta för att komma tillbaka in i matchen i andra halvlek. Det blev visserligen 3–2 när William Ögren gjorde sitt andra mål i 58:e minuten, men spelkvalitén sjönk och det blev ganska avslaget.

– Så länge vi har ett måls ledning är det inget som är säkert, men jag tycker inte att de skapade några farliga chanser. Vi ligger där vi ligger och med en 3–1–ledning kanske vi blev lite bekväm. Vi är ett bättre fotbollslag och vinner matchen rättvist, säger Bergström.

Med tre omgångar kvar att spela så är Anundsjö på andra plats i tabellen, de är tio poäng bakom serieledande Piteå som har 52 poäng. Genom att det är nio poäng att spela om får de sikta in sig på att sluta på just en andra placering. Största hotet för dem är Hudiksvall, 42 poäng men sämre målskillnad, och Sandviken, 40 poäng.