Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anundsjö och Gottne inte överens om Gustafsson: "Finns ett avtal mellan klubbarna där Simon har rätt att gå tillbaka till oss gratis"

Simon Gustafssons övergång till Gottne krånglar.
– Anundsjö vill ha en summa pengar som inte är rimlig. Vi ska inte betala en enda krona, för det finns ett avtal mellan klubbarna där Simon har rätt att gå tillbaka till oss gratis, säger Mats Falck, sportchef och assisterande tränare i Gottne.

Mittfältaren Simon Gustafsson, 28, har spelat med division 2-laget Anundsjö i tio år. Nu vill han återvända till moderklubben Gottne som håller till i division 3. En spelare av Gustafssons kaliber lyfter Gottne mycket.

Men övergången är långt ifrån klar.

– Anundsjö vill ha mycket pengar för Simon. Men det finns ett avtal som klubbarna skrev på 1 april 2004. Där står det tydligt att Simon har rätt att återgå till Gottne utan ersättning, säger Mats Falck.

– Det är inget ovanligt att man vill ha betalt för en spelare. Han har kontrakt till sista mars, säger Anundsjös sportchef Bruno Nilsson.

Det var inte Bruno Nilsson som skrev på avtalet 2004.

– Det gäller inte längre. Simon har spelat i en annan klubb efter att avtalet skrevs. Han var i Stockholm under en säsong.

– Jag gör inga mer uttalanden. Det här ska klubbarna lösa själva.

Mats Falck:

– Varför följde Anundsjö inte avtalet när Simon gick till en Stockholmsklubb. Vi fick inte förhandlingsrätten då som det stod i avtalet.

Kommer inte klubbarna överens innan sista mars måste Simon Gustafsson vänta till sommarens transferfönster.

– Det är tråkigt att Simon kommer i kläm. I värsta fall kommer han inte att kunna spela fotboll under hela våromgången, säger Mats Falck.

Falck har velat träffa Anundsjös styrelse för att prata om detta.

– Vi vill lösa detta i samförstånd med Anundsjö. Men det är svårt när de inte vill prata med oss.

Så här säger Anundsjös ordförande Hans Vikström:

– Det är sportchefen som har koll på saker som gäller spelare.

Simon Gustafsson själv är givetvis besviken över att han inte får spela matcher med Gottne.

– Jag har trivts bra i Anundsjö i alla år. Men jag vill spela i Gottne nu. Det är tråkigt att det ska bli så här. Och det är jag som kommer i kläm. Det här är någonting som klubbarna måste lösa.

Läs också: Anundsjös mittfältsmotor har bestämt sig – Simon Gustafson vill spela i Gottne nästa säsong

Mittbacksjätte lämnar Anundsjö för Björna: "Det känns spännande"

Anundsjö rustar för kommande säsong: "Vi måste bli självförsörjande"