Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anundsjö lucia och musik i adventstid

Anundsjö IF och Anundsjö församling inbjöd traditionellt till musik i adventstid och luciakröning i Anundsjö kyrka.

Högtiden inleddes med att kyrkokören Anundi och Anundsjö Soul Children, under ledning av Monika Lundin och Johanna Eriksson, sjöng advents- och julsånger.

Lucialegenden lästes stämningsfullt av Inger Sjödin Mellansel. Det blev tyst i kyrkan och ljuset dämpades. Luciatåget i form av de fyra tärnorna Emily Hemming Österfanbyn, Nora Danielsson Bredbyn, Maja Byström Bredbyn och Louise Svensson Ödsbyn skred sakta in och tog plats framme i kyrkan.

Ståtligt och traditionellt skred sedan årets lucia, Tilma Sundelin Bredbyn, in. Lucia med tärnor tände sedan ljus för alla dem som lider på jorden. Marina Jones och Inger Eriksson smyckade sedan lucia och tärnor.

Stipendium ur Frida Kristofferssons minnesfond delades ut av AIF ordförande Olle Fjeldseth till fotbollsspelarna Filip Södersten och Tilda Strömberg samt skidåkarna Johan Söderholm och Tilma Sundelin. Stipendiaterna erhåller en penningsumma och en minnesplakett och är inte bara duktiga idrottsungdomar utan även fina kompisar utanför sina idrottsliga gärningar.

Kyrkoherde emeritus Kenneth Lindmark delade med sig av tänkvärda kvällstankar innan högtiden avslutades med att alla i församlingen gemensamt sjöng Nu tändas tusen juleljus. Luciaföljet hade nu skridit ut ur kyrkan och stannade kvar på kyrkbacken och fortsatte att sprida ljus över alla dem som fyllt kyrkan denna kväll.

Många ser säkert redan nu fram emot nästa års evenemang med lucia och julmusik i Anundsjö kyrka. Detta har blivit en omtyckt tradition som för 18 året i rad utgör en del av Anundsjös fina kulturliv.

Marina Jones

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel