Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anundsjö kryssade i bortapremiären – alla mål gjordes före paus

Timrå tog ledningen två gånger om, men Anundsjö var inte sena att reagera i Division 2-premiären.
– Vi vaknade av att de gjorde mål, men 2–2 är nog ganska rättvist. De hade mer boll, vi hade fler heta chanser, summerar Anundsjötränaren Sergiu Tanurcov.

Annons

Anundsjö IF brukar oftast gå in i seriespelet som ett förväntat topplag, men så har inte tongångarna låtit inför den här säsongen.

– Nej, men vi har ju inte hunnit blivit samtränade än. Det har sett knackigt ut på försäsongen, men jag är övertygad om att vi kommer att hinna förbättra oss mycket nu när vi får bättre träningsmöjligheter, säger Sergiu Tanurcov efter bortapremiären mot nykomlingarna IFK Timrå.

Är 2–2 ett resultat du är nöjd med?

– En poäng borta är bra, speciellt i det här tidiga skedet av säsongen när vi inte hunnit träna ihop för att spela ett eget kontrollerat spel. Det märks att vi blir beroende av vad motståndarna gör – vi växlar upp efter baklängesmål på något sätt, säger tränare Tanurcov som fick se Timrå göra både 1–0 och 2–1 före paus.

Anundsjös första kvittering kom på straff i den 14:e minuten.

– En solklar sådan. Sergej Moncanu dribblade sig in deras straffområde och deras kille tog med handen, berättar Tanurcov om den straff som kaptenen Joel Åman säkert slog i nät.

Den andra kvitteringen kom ännu snabbare.

– Sergej Moncanu kom runt på högerkanten och hittade in med ett inlägg snett bakåt till Albelto Ikose som drog till direkt på volley trots att bollen kom rätt högt. Ett snyggt avslut av Ikose, berömmer tränare Tanurcov som ansågs sig kunna haft ledningen in i paus.

Efter Åmans kvittering till 1–1 hade nämligen Anundsjö två avslut från mycket nära håll framför Timrå-målet.

– Både Luiz Vasques och Ikose fick avsluta från en 2-3 meter håll, men målvakten fick tyvärr båda skotten rakt på sig.

Efter paus bjöds det på en betydligt mer chansfattig fotboll och målfabrikationen stannade vid fyra totalt.

– Joel Åman hade vår bästa chans i andra halvlek, men Timrå avslutade starkt på övertid och radade upp en fem-sex hörnor på rad så jag är nöjd med 2-2, summerar Anundsjötränaren Sergiu Tanurcov.

Vilka får högst betyg från premiären?

– Helt klart våra innermittfältare Johan Genlund och Albelto Ikose. De tog udden ur Timrås skickliga spelare där på ett fantastiskt sätt. Det blev avgörande för vår poäng här i dag, avrundar Tanurcov.

Läs mer: Anundsjös nickstarke veteran: "Vi kommer att hamna på en mycket bättre placering än förra året"

Läs mer: Borostean räddade premiärhedern åt topptippade Härnösands FF

Så här är läget i Division 2 Norrland