Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anundsjö knäckte Östersund i hettan

Anundsjö IF gick på knock målmässigt mot IFK Östersund i första halvlek – och då orkade inte gästerna resa sig. De vann matchen med 2–0 efter storspel av målvakten Dejan Dimoski på Olympia i lördags.
– Dejan måste få mycket beröm för den här matchen. Laget gör ett riktigt bra jobb defensivt också men man måste ha en målvakt som gör avgörande räddningar så det är riktigt bra, säger målskytten Christoffer Milde.

Annons

Precis som på många andra fotbollsplaner runt om i landet var det tryckande hetta på Olympia Idrottsplats under lördagen. Runt 30 grader och strålande solsken – vilket påverkade spelet förstås. Trots att det var gästerna från Östersund som hade spelet så var det Anundsjö som stod för ett effektivt skytte. Redan efter 16 minuter hade hemmalaget 2–0. Christoffer Milde gjorde först 1–0 i fjärde minuten och den ledningen ökades på när Tobias Stenberg gjorde 2–0 tolv minuter senare.

– De dödar matchen där. Värmen gör ju sitt i dag, och få 0–2 där, ja vi kände nog alla inombords att det krävdes något extra för att exempelvis höja tempot och så. Genom att de fick sina två mål var ju inte Anundsjö intresserad att höja tempot så det fick vi försöka göra själv, och det lyckades vi inte med, säger Östersunds tränare Adam Mattiasson.

I andra halvlek skapade Östersund några riktigt farliga målchanser för att komma ikapp målmässigt men där Anundsjö–målvakten Dejan Dimoski fick göra några monster räddningar.

– Han gör ett par avgörande räddningar helt klart så vi hade förtjänat något mål. Annars spelade Anundsjö ett rakare och enklare spel än oss, vilket var klokt med tanke på värmen. De var mer taktiskt än oss, säger IFK–tränaren.

Anundsjös tränare Robert Bergström valde att backa tillbaka sitt lag inför andra halvlek för att hålla sin 2–0–ledning. Vilket fick ett bra utslag.

– Vi valde att ha dem framför oss och hjälpa ytterbackarna. Andra halvlek var riktigt bra av oss, särskilt på det sätt vi kontrollerar matchen och spelar försvarsspel. I ett sådant läge är det inte aktuellt att gå för 3–0 i första hand utan det var bara att lägga fokus på att hålla nollan. Det lyckades vi med och det är jag glad över, säger Bergström.

1–0–målskytten Christoffer Milde var nöjd efter matchen.

– Riktigt skönt att vi vinner, där vi straffar dem genom vår effektivitet. Vi gör två tidiga mål sedan spelar vi på det hela matchen. Östersund var i princip på vår planhalva och rullar runt, där vi ligger och styr dem, för att försöka hålla dem på rätt sida, hushålla på krafterna och gå på kontringar.