Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antonsson tror på Zlatan-vändning

Annons

En svensk 0-1-förlust åker med i bagaget från Portugal.

Men Mikael Antonsson tror på en Zlatan-signerad vändning på hemmaplan.

Jag tror att på tisdag kommer vi få se vår nummer 10, säger mittbacken.

Mikael Antonsson gjorde en riktigt stark insats, var lite överallt och hade ett ben ivägen för Portugals anfallsattacker. Trots 0-1-förlust i den första playoffmatchen till fotbolls-VM är Antonsson optimistisk inför returen.

Vi känner att vi har chansen och ska ta den, säger Antonsson, som tror att Zlatan Ibrahimovic i Solna kommer att replikera på Cristiano Ronaldos mål. Han spelar på hemmaplan i en så avgörande match. Jag tror inte att jag behöver säga mer. Jag tycker att han gör ett sjukt jobb i dag också, jag vet inte hur många dueller han vinner med deras mittbackar.

Zlatan Ibrahimovic själv till TV4 om den svenska insatsen i Lissabon:

De gör det svårt för oss. De pressade högt och hade bollen mycket mer än oss. Men klart, nästa match är på hemmaplan, då är det fördel oss. Vi har fått känna på dem i 90 minuter nu, ingenting är omöjligt. De gör det svårt för oss. De pressade högt, hade bollen mycket mer än oss. Det kommer att bli en annorlunda match i andra. Jag tror att det kommer att bli ännu tuffare.

I returen gäller det också för Mikael Antonsson & co att göra ett ännu bättre jobb mot Ronaldo. För även om den svenska försvarsinsatsen var bra nu fick portugisen sista ordet.

Tyvärr fick han en nick i mål och en nick i ribban också. Det visar bara hur mycket han kan också, säger Antonsson.

Om målet:

Han (Veloso) kommer runt bra på vår högerkant och slår in den. Jag får väck Nani som står mittemellan mig och Pelle. Sedan vinner han (Ronaldo) duellen, han är duktig på det och slänger sig väl lite framåt också. Jag tycker att vi stod väldigt bra defensivt. Tyvärr skapade vi inte riktig det vi vill framåt. Det blir väl på tisdag att vi får skjuta upp våra positioner och hjälpa till i anfallet också.

Då kommer merparten av publiken dessutom stötta Sverige.

Vi brukar vara bortskämda när det gäller stödet från folket. Vi har alltid haft det bekvämt och bra. Nu är det sista matchen innan VM och vad jag hört är det fullsatt. Det är bara att stå bakom oss, stötta oss, så ska vi gå in och göra vårt bästa, säger Ibrahimovic till TV4.

Mer läsning

Annons