Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anton kammade hem 272 000 kronor på poker

I Härnösand finns några av landets bästa pokerspelare.
En av dem är 21-årige Anton Bertilsson som i helgen kammade hem 272 800 kronor i den ansedda pokertävlingen Nordic Light på Casino Cosmopol.
– Nu satsar jag mot VM i Las Vegas, säger Anton.

Efter tre intensiva tävlingsdagar besegrade Tomas Chindeh till slut Härnösandshoppet Anton Bertilsson. När krutröken lagt sig kvitterade Tomas ut 496 000 kronor för sin finalseger.

I fjol vanns samma tävling Antons kompis Peter Sandström tävlingen, som lockar flera av landets bästa pokerspelare. En av medtävlarna var var förre fotbollsikonen Tomas Brolin, men han åkte ut redan efter 13 minuter!

– Visst är det kul att gå till final, men det hade varit roligare att vinna, säger Anton som spelar poker på heltid. Det har han gjort sedan han gick ut gymnasiet för två år sedan.

Det var 60 deltagare som antog utmaningen i helgen. Varje tävlande satsade 20 000 kronor i anmälningsavgift.

På söndagskvällen avgjordes finalen. Anton Bertilsson visade att Härnösand fostrar duktiga pokerspelare. Han lyckades inte upprepa kompisen Peter Sandgrens turneringstriumf från i fjol, men att bli tvåa i det starka startfältet är han nöjd med.

– Det var lite tungt direkt efteråt, men jag är nöjd ändå. Han var jobbig att möta, han låg på hela tiden, säger, Anton som fick 272 800 kronor i andrapris.

Anton spelar mest poker på internet, det blir i genomsnitt fyra timmar per dag. Sedan tillkommer det turneringar med livespel. Han har tävlat i Sydafrika, Spanien och Österrike. Nästa mål är VM i Las Vegas, alla pokerspelares stora dröm.

– Det vill jag inte avslöja, säger han med ett leende.