Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anton Forsberg en jätte i Modo-målet

/
  • Målvakten Anton Forsberg var rena väggen mot Örebro, bland annat räddade han flera frilägen i förlängningen.

Modo Hockey fick med sig två poäng från Örebro.

Tacka Anton Forsberg för det.

Målvakten var strålande i kassen i segern som kom efter straffar.

Annons

Anton Forsberg storspelade mellan stolparna när SHL körde igång igen. I förlängningen briljerade han genom att avstyra hela fyra frilägen från hemmalaget.

– Sånt händer ibland. Det gäller att inte tänka för mycket, utan bara köra vidare och ta nästa puck, säger Modos burväktare.

När straffläggningen väl började knep Anton Forsberg dessutom tre av fyra straffar. Endast Daniel Sondell lyckades med konststycket överlista honom. Forsberg fick dock revansch direkt efter att ha parerat den fjärde och sista straffen som lades av just Daniel Sondell.

Läs också: Modo laddar för publikfest på lördag

Att Modo tog en seger efter att ha förlorat sista matchen innan uppehållet var betydelsefullt, tycker Anton Forsberg.

– Det är skitviktigt att vi direkt kommer tillbaka på vinnarspåret och inte börjar med att få en förlustrad. Härligt att vinna på bortais också, säger han efter att ha räddat 42 av 43 skott mot sin kasse.

– De lägger det mesta mot mål och försöker få in slumppuckar. Men vi hade snackat om det innan, så jag var väl förberedd. Dessutom tycker jag att vi rensar bort puckarna framför på ett bra sätt.

Läs också: Markus Näslund om att värva Niklas Nordgren

Nykomlingen Örebro spelade med kniven på strupen. Efter att ha överraskat alla i inledningen på serien har inte resultaten gått lagets väg på sistone. I den sista matchen innan landslagspausen förlorade man med hela 7-0. Laget hade åtta raka förluster i sitt bagage och parkerar under kvalseriestrecket.

Det syntes. 

Örebro var mer desperata i spelet och skapade egentligen tillräckligt med chanser för att få mer än en poäng med sig. Man tog också ledningen med 1-0 genom Justin DiBenedetto  i powerplay  - och efter ledningsmålet tryckte man på enormt hårt. Modo var tvåa på pucken. 

Läs mer: Stor intervju med Anders Forsberg

Då gjorde Anders Forsberg det enda rätta. Han tog en time-out, trots att klockan bara stod på drygt sex minuter i period två.  

Efter det snacket blev spelat bättre för bortalaget och bara en och en halv minut efter time-outen kom kvitteringen. William Nylander hittade Oscar Hedman i hörnet uppe vid blålinjen. Hedman lyfte pucken in mot mål med ett dragskott, och framför mål dök Adrian Kempe upp och styrde in 1-1.

Efter att ha fått sparsamt med istid - bara fyra byten - i den första perioden gav Anders Forsberg det 17-årige löftet William Nylander mer förtroende ju längre matchen led.

Och han tackade för det genom en assist.  

– Det var jättekul att man fick en assist i första matchen. Bra för självförtroendet. Det är bara att hoppas att det rullar på, säger William Nylander. 

Dessutom fick han även istid i förlängningen.

– Alla spelare är bättre i SHL och det är en högre nivå, men det var kul att ha debuten avklarad. Framförallt var det skönt att vi vann. 

Hur länge han kommer att få stanna i Modo vet William Nylander dock inte än. Enligt överenskommelsen med Rögle har Modo rätt att använda honom i tio matcher i SHL.

– Jag har ingen aning om hur länge jag stannar. Jag tror att jag kommer att spela på torsdag mot Brynäs. Det hade varit kul att få göra en match inför hemmapubliken, säger han.

Annons