Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen hittar Fejzullahu målet

Annons

Han har haft en trög säsong, men till slut har det lossnat.

Erton Fejzullahu gjorde två mål när Djurgården bortaslog Halmstad med 4-1.

Förra året gjorde han 13 mål i allsvenskan. I början av 2013 var han landslagsspelare - till och med i Erik Hamréns VM-kvaltrupp.

Men i årets allsvenska har Erton Fejzullahu, 25, inte varit någon stor målskytt. På de 21 första matcherna fick han bara ihop två mål. På sina två senaste har han gjort tre.

Erton knäckte Halmstad med ett tidigt mål i varje halvlek. I sjätte minuten vände han runt till vänster i straffområdet och placerade in 1-0 i bortre burgaveln, framspelad av Jesper Arvidsson.

I 52:a fick Fejzullahu en lång boll av Yussif Chibsah. Sedan fintade han skott med högerfoten, lyfte bollen över HBK-försvararen Fredrik Liverstam och slog till med vänstern. Återigen var skottet så nära bortre stolpen att hemmamålvakten Stojan Lukic inte kunde nå det.

Erton Fejzullahu var nära hattrick i 69:e minuten när han skruvade bollen i stolpen. Aleksandar Prijovic skickade in returen till 3-0.

Derbymålskytten Amadou Jawo var bänkad men släpptes in och gjorde sitt tionde mål för säsongen.

Nedflyttningskandidaten Halmstad spelade med lågt passningstempo och hade svårt att skapa målchanser. Inhopparen Simon Silverholt, 20, kom in och gjorde sitt första allsvenska mål.

Mer läsning

Annons