Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen en seger i 15:e försöket

/
  • Det fanns många hjältar i Modo när laget besegrade Skellefteå. Här är den störste i centrum, målvakten Linus Ullmark.

Modo bröt en lång förbannelse i Skellefteå Kraft Arena.

Efter 14 förluster i följd i grundserien mot Skellefteå bröt Modo mönstret genom att plocka med sin tre poäng hem från serieledarna egen borg.

Annons

– Fantastiskt skönt, sa både Anders Forsberg och assisterande Jan-Axel Alavaara efteråt. Det här betyder oerhört mycket för killarna.

Men skriv upp att det kostade litervis av svett innan Modo hade bärgat den här segern. För bortsett från den första perioden handlade det här mer eller mindre om Skellefteå mot Linus Ullmark i Modokassen.

– Han har en otrolig vinnarskalle och ger ett förtroendegivande intryck. Killarna litar verkligen på honom, sa Jan-Axel Alavaara som tog plats bredvid Bert Robertson i Skellefteå på presskonferensen efteråt.

Det blev en presskonferens utan tårar. Bert Robertson höll dem borta den här gången och faktiskt berömde sitt eget lag.

– Vi var det spelförande laget och borde vunnit matchen. Killarna gör verkligen en bra prestation, men tyvärr får man inga stilpoäng i den här branschen.

Lite störd blev han dock när han ombads att kommentera det faktum att serieledande Skellefteå förlorat fyra matcher i följd:

– Man får väl inga minuspoäng för det vad jag vet, kommenterade han lite surt.

Nog om det.

Modo tog säsongens allra skönaste trepoängare. För även om Modoledningen försökt mörka det och prata om andra saker så begriper vem som helst att det sätter sig i huvudet på spelarna när man förlorar gång på gång mot ett och samma lag.

Det var faktiskt två och ett halvt år sedan - jo ni läste rätt - sedan Modo tog sin senaste seger mot Skellefteå.

– Vi har predikat gång på gång för spelarna att vi kan vinna bara vi spelar rätt mot Skellefteå och mot alla andra lag också för den delen. Därför var det skönt för killarna att få ett kvitto på att det verkligen är så, menade Anders Forsberg.

Skellefteå bombarderade långa stunder Ullmark i Modokassen och var inte han i vägen så var det en skridsko, ett ben eller en Modoklubba. Skellefteå gjorde i princip allt utom mål, jo ett mål förresten, men vad spelade det för roll när Modo gjorde dubbelt så många:

– Det är inte utan att man är stolt över killarna en kväll som denna. De täckte skott och offrade sig i varje situation, menade Alavaara.

Det var dock inte bara tre poäng som trillade in för Modo. Mitt under matchen i Skellefteå Kraft Arena gick klubben ut och presenterade ett nyförvärv, ryske Kirill Kabanov:

En stor högerfattad forward som Anders Forsberg hade bra koll på för fem år sedan när han var scout för Ottawa Senators:

– Jag åkte runt och såg väl 25-30 matcher med honom och när han var bra var han verkligen jätteduktig. Nu har jag dock ingen koll på honom.

Kirill Kabanov landar sannolikt i Örnsköldsvik till veckan.

Annons