Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antiklimax när Hammarby vann

Annons

Det skulle bli bandyfest, det skulle bli lyx på Tele2 Arena, det skulle äntligen bli ett streck över antagonisten AIK:s publikrekord.

I stället blev det antiklimax och hopplös is på Zinkensdamm.

Men det blev i vart fall Hammarby-seger, 4-1 mot Vänersborg.

En brand på den nya arenan vid Globenområdet ställde till det för de storslagna planerna, och det gick inte att få fram tillräckligt bra is i tid till matchen.

Därmed står sig AIK:s rekordsiffra 14 987 från 1955 ett tag till.

Hammarbyspelarna verkade inte allt för nedslagna av arenaflytten eller de dåliga förhållandena i regnet och plusgraderna på Zinken.

Underlaget betedde sig mer som asfalt än is, och det blev stundtals bara långa lyror och rejäla målvaktsutkast över det obefintliga mittfältsspelet.

Men Hammarby var bäst på att utnyttja de chanser som väl uppkom.

Inomhus på Tele 2 hade vi haft bättre is, men när det kommer så här mycket folk och vi har den här stämningen är det svårt att slå "Zinken", sade David Pizzoni Elfving till TV4.

Det var just Pizzoni Elfving som spelade fram till Ulf Einarssons 3-1-mål och sedan sköt in 4-1 själv.

Det var en skön seger för oss, speciellt att få ta det inför så många "bajare". Vi började säsongen lite knackigt, men nu trummar vi på och gör allt tillsammans.

Vänersborgstränaren Stefan Karlsson var besviken efteråt.

Det gick inte att spela, det var bara att försöka dunka upp bollen. Och att det var ett lag som skulle göra de mål de gjorde var inte svårt att gissa när det inte går att spela på isen. De satte sina chanser, det var skillnaden i dag, sade Karlsson till TV4.

Samtidigt tog Sirius en välbehövlig poäng i botten efter 5-5 mot Broberg/Söderhamn medan Bollnäs slog Kungälv på bortaplan med 6-3.

Mer läsning

Annons