Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anställda byter arbetsplats

Inskrivningsmyndigheten i Härnösand flyttar från tingsrätten på Backgränd ner till lantmäteriets lokaler på Brunnshusgatan. Femton anställda berörs.

- Det handlar om femton personer som fått en förfrågan om att byta arbetsplats och alla har tackat ja, säger Bengt Kjelsson, chef för inskrivningen i hela landet.

Till inskrivningsmyndigheten vänder man sig när det gäller fastighetsfrågor. Här behandlas exempelvis alla lagfarter i regionen.


Varför flyttar man då från tingsrätten?


- Det här har diskuterats i kanske femton år och är ett led i renodlingen av domstolarna, säger Bengt Kjellson.


Kommer kunderna att märka någon förnyelse?


- Vi kommer att ha mer information på nätet, och det kommer att bli enhetliga beslut. Det ska vara rättvist när det gäller handläggningstiderna. Det ska inte vara så att vissa får vänta i sex veckor medan andra bara behöver vänta på besked i en vecka.

Det här betyder att en våning blir ledig på tingsrätten och utan att spekulera kan man tänka sig att personalen på Örnsköldsviks tingsrätt slår sig ner där. Enligt vad rådmannen Arne Skoog i Örnsköldsvik sa i en radiointervju på torsdagen så är det nu klart att personalen på tio personer ska flytta ner och jobba i Härnösand.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53