Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en dag utan blågult på pallen

Inte heller i söndagens jaktstart över 10 kilometer i slovenska Pokljuka blev det någon svensk damskidskytt på pallen. Anna Carin Olofsson-Zidek, som gick ut som elva, var uppe och nosade på en pallplats inför sista skyttet men två bom, tre totalt, skrotade de tankarna och "Aco" fick nöja sig med en åttonde plats, 2.08,9 efter segraren. Världscupledaren Helena Jonsson, ut som tolva, klättrade ytterligare några placeringar, trots två bom, och gick i mål som sjua, sex sekunder före Olofsson-Zidek.

Ryskan Svetlana Sleptsova var precis som i lördagens sprint helt överlägsen och tog sin andra raka världscupseger. Två bom blev det på söndagen, men hon vann ändå i stor stil, 36,3 sekunder före tvåan Magdalena Neuner, Tyskland. Även på tredjeplats blev det ryskt i form av Anna Bogalij-Titovets.