Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en dag utan blågult på pallen

Inga svenskar, vare sig damer eller herrar, lyckades jaga till sig en pallplats i söndagens jaktstarter i skidskytte. I stället blev det ännu en dag med ryska glädjerop.

Inte heller i söndagens jaktstart över 10 kilometer i slovenska Pokljuka blev det någon svensk damskidskytt på pallen. Anna Carin Olofsson-Zidek gick ut som elva, 1.43 efter ledaren, och var uppe och nosade på en pallplats inför sista skyttet. Men två bom, tre totalt, skrotade de tankarna och "Aco" fick nöja sig med en åttonde plats, 2.08,9 efter segraren. Världscupledaren Helena Jonsson, ut som tolva, klättrade ytterligare några placeringar, trots två bom, men var inte nära pallen. Jonsson gick i mål som sjua, sex sekunder före Olofsson-Zidek, och 1.19,1 från tredjeplatsen.

Ryskan Svetlana Sleptsova var precis som i lördagens sprint helt överlägsen och tog sin andra raka världscupseger. Två bom blev det på söndagen, men hon vann ändå i stor stil, 36,3 sekunder före Magdalena Neuner, Tyskland. Trea blev ryskan Anna Bogalij-Titovets.

Rysk seger blev det också på herrsidan över 12,5 kilometer, men inte genom Ivan Tjerezov som gick ut i ledning, utan genom Jevgenij Ustjugov. Han startade som sjua och sköt visserligen två bom, men de närmaste konkurrenterna var ännu sämre, och han kunde skida in i mål som segrare, 9,3 sekunder före estländaren Roland Lessing och 10,9 sekunder före österrikaren Simon Eder.

Björn Ferry startade som 20:a, 1.20 bakom Tjerezov, men med bara en bom fram till det sista skyttet hade han plötsligt häng på täten, endast en halvminut från ledaren. Men två missade skott sänkte chanserna till topplacering och Ferry åkte i mål som 14:e, 1.15,1 efter Ustjugov.