Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annie Lööf har ett drömläge – samarbeta med S och förbättra för bönder och landsbygd

Hur stor är chansen att Annie Lööf (C) ska få igenom någonting av sin politik när det gäller Norrlands landsbygd och deras jordbruksföretag i en moderatledd regering? Den chansen är lika med noll.

Vem minns inte 2010 års jordbruksförhandlingar när Anders Borg klargjorde Moderaternas syn på den svenska jordbruksnäringen och den kostsamma landsbygden?

...gör som Gunnar Hedlund gjorde på sin tid. Han fick någonting uträttat tillsammans med Socialdemokraterna – många förbättringar för bönderna.

Det hela är ett särintresse i Moderaternas ögon som är beroende av stora bidrag och stora och dyra avdragsmöjligheter för att företagen ska överleva. Det är en form av skyddad verkstad som kostar skattebetalarna miljarder.

Det är Moderaternas syn på jordbruk och landsbygd och den synen har väl knappast förändrats till det bättre.

Nej, gör som Gunnar Hedlund (partiledare för Centerpartiet 1949-1971, reds anmärkning) gjorde på sin tid. Han fick någonting uträttat tillsammans med Socialdemokraterna – många förbättringar för bönderna. Samma drömläge har Annie Lööf efter årets val – om hon förstår det.

Bondeförbundare!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel