Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anneli ska lyfta Vå/Rö

Verksamheten i Vå/Rö Tennisklubb har gått på halvfart under en längre tid, nu ska Anneli Thunberg, ny chefstränare få fart på verksamheten igen.
– Det finns alla förutsättningar att rycka upp klubben både tävlings- och träningsmässigt, säger 23-åringen med rötterna i Vänersborg.

Mellan 2003 och 2006 gick hon på tennisgymnasiet i Kramfors och Anneli tillhörde landets tio bästa tennisspelare som aktiv.

– Efter studenten fick jag jobb som tränare i där, men sedan tappade jag tjänsten och fick i stället jobbet som cheftränare här i Härnösand, där hon har en 60 procents tjänst som hon delar 20 procents tjänst i Kramfors.

Anneli fick sluta sin aktiva karriär alldeles för tidigt efter en korsbandsskada i knäet.

– Numera spelar jag bara för att det är kul, för mig håller det inte att spela flera dagar, så därför satsar jag på tränarbiten i stället.

Hon har verkat i Härnösandsklubben under drygt ett halvår.

– Vå/Rö är en bra klubb, det märks. Men det finns mycket som kan utvecklas här.

För Annelis del gäller det först och främst att bygga upp ungdomsverksamheten och sedan försöka utveckla den allt eftersom.

– Det viktigaste för våra talanger är att komma ut och tävla igen, sedan ska vi få igång egna tävlingar också. Till hösten ska vi spela Hydling Cup, en inomtävling på hemmaplan, det ska onekligen bli skoj.

– Först handlar det om ungdomarna, men meningen är också att klubben ska dra igång vuxenkurser så småningom.

En viktig detalj i utvecklandet av klubben är att få ut de aktiva och tävla igen.

– Träningsbiten har också ökats nämnvärt under min tid här, från två timmar i veckan till fem timmar. Tidigare var mängden alldeles för lite, nu gäller det att också få komma ut och testa kunskaperna. Jag tycker det ser ljust ut, och här i Vå/Rö finns det många talanger i åldrarna 9-10 år. Många har möjligheter att bli duktiga också.

Tidigare när föreningen stått utan tränare har föräldrarna fått skött tränarbiten, inget fel i det, men i längden krävs det utbildade ledare för att kunna föra klubbens aktiva vidare.

– Det fanns av förklarliga skäl varken en fungerade organisation eller planering, eftersom ungdomarna knappt tränade ihop så kände inte alla varandra riktigt. Men det har vi ändrat på, nu ska alla ha varsin klubboverall och dessutom väntar ett sommarläger som ska svetsa samman alla.

Klubben har två banor inomhus och lika många utomhus i Härnösand, dessutom finns två utomhusbanor ute i Rö, strax norrost om staden.

– Det räcker än så länge, men vi vill givetvis ta emot ännu flera tennisintresserade unga.