Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Olsson nyckelbensskadad

Skidveteranen Anna Olsson fick föras till sjukhus efter fallet i världscupsprinten i Davos på söndagen. I kvartsfinalen sveptes hon med då ryskan Olga Rotjeva föll handlöst i en utförslöpa och slog i sin högra axel hårt.

Efter röntgen konstaterades att svenskans ena nyckelben hamnat ur position. Ingenting är brutet och skadan ska självläkas - men hur länge hon blir borta från tävlingsspåren är oklart.

Hon är definitivt inte med i världscupen i Rogla nästa helg, säger den svenske sprinttränaren Arild Monsen till TT på söndagskvällen. Men det ska inte vara någon fara för OS.

Anna Olsson är främst aktuell i den klassiska sprinten i Vancouver. Men det kan bli start även i sprintstafetten och den traditionella stafetten.

Hur länge OS-mästarinnan från 2006 blir konvalescent är det dock ingen som vet. Troligen kommer hon att stanna kvar i Davos med resten av landslaget, där bland andra maken Johan Olsson finns med, tills det bär av till slovenska Rogla i slutet av veckan för nästa världscuphelg.

Där körs klassiska tävlingar, sprint samt 10 respektive 15 kilometer. Utan Anna Olsson.