Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Olsson nyckelbensskadad

Annons

Skidveteranen Anna Olsson fick föras till sjukhus efter fallet i världscupsprinten i Davos på söndagen. I kvartsfinalen sveptes hon med då ryskan Olga Rotjeva föll handlöst i en utförslöpa och slog i sin högra axel hårt.

Efter röntgen konstaterades att svenskans ena nyckelben hamnat ur position. Ingenting är brutet och skadan ska självläkas - men hur länge hon blir borta från tävlingsspåren är oklart.

Hon är definitivt inte med i världscupen i Rogla nästa helg, säger den svenske sprinttränaren Arild Monsen till TT på söndagskvällen. Men det ska inte vara någon fara för OS.

Anna Olsson är främst aktuell i den klassiska sprinten i Vancouver. Men det kan bli start även i sprintstafetten och den traditionella stafetten.

Hur länge OS-mästarinnan från 2006 blir konvalescent är det dock ingen som vet. Troligen kommer hon att stanna kvar i Davos med resten av landslaget, där bland andra maken Johan Olsson finns med, tills det bär av till slovenska Rogla i slutet av veckan för nästa världscuphelg.

Där körs klassiska tävlingar, sprint samt 10 respektive 15 kilometer. Utan Anna Olsson.