Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Nordqvist Årets golfare

Anna Nordqvist kan lägga ytterligare en utmärkelse till sin samling efter succéåret 2009. 22-åringen har utsetts till Årets golfare i Sverige av tidningen Svensk Golf och föreningen golfjournalisterna.

Wow. Vilken ära. Jag menar, tänk vilka namn som har fått ta emot den tidigare - och nu är jag plötsligt med där. Jag blir jätteglad. Det känns extra fantastiskt att vinna ett sånt här år när konkurrensen har varit så tuff. Henrik (Stenson) har haft ett jättebra år och Alexander Norén har ju också slagit igenom på allvar, säger Nordqvist.

Nordqvist vann på 421 poäng med Stenson som tvåa på 334 och Norén på 232 poäng. Förutom själva priset får hon även 10 000 kronor att skänka till välgörande ändamål eller valfri golfklubb.

Nordqvist vann bland annat LPGA-mästerskapen som debutant i våras under sin framgångsrika säsong.

Själva priset är jättefint och det kommer jag att ta över till USA. Jag tror att det kommer att passa perfekt i bokhyllan i min nya lägenhet i Orlando. Vad det gäller pengarna så vill jag att de ska gå till ungdomsverksamheten på Torshälla GK.