Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anja preliminärt trea

Det positiva först, ännu en pallplats för Anja Pärson.

Det negativa - det blev "bara" en tredje plats och långt bakom omöjliga Lindsey Vonn, USA.

Näst sista tävlingshelgen före Vancouver. Då kom ännu ett formbesked från Anja Pärson. I favoritbacken i italienska Cortina d'ampezzo blev det säsongens fjärde pallplats, den här gången gav det dock mest utslagna armar och huvudskakning i målfållan.

Kort sagt, den här gången var Anja Pärson långt ifrån nöjd trots pallplatsen. I mål var hon 67 hundradelar efter amerikanskan Lindsey Vonn som varit fullständigt överlägsen under hela världscupssäsongen och därmed tog sin andra raka super G-seger. Mer överraskande var att schweiziskan Fabienne Suter klämde sig in mellan Pärson och Vonn. Suter hade lägre hastighet till förmån för en bättre linje, det gav i mål sju hundradelars försprång till svenskan.

Samtidigt hade också Pärson ett par missar, framförallt i slutet av sitt åk som gjorde att hon tappade i fart och var 74 hundradelar efter Vonn i mål.

Jessica Lindell-Vikarby som förra säsongen tog karriärens första världscupsseger just i Cortina innan hon blev skadad inför VM, hade desto mer att glädjas åt. Hennes preliminära sjundeplats var ett steg i rätt riktning.

På lördag tävlas det i störtlopp och då blir det ännu en kamp mellan Vonn och Pärson men oddsen är ännu mer till fördel för amerikanskan. Vonn har nämligen vunnit alla störtloppstävlingar hittills den här säsongen.