Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anja Pärson föll i super-G

Annons

Anja Pärson satsade och det gick undan i söndagens super-G i Val d'Isère. Men det gick lite för fort. Pärson körde ur.

Hon kände nog att hon var tvungen att köra på lite, säger förbundskaptenen Ulf Emilsson.

Pärson föll i slutdelen av banan i söndagens super-G-tävling i världscupen i Val d'Isère, Frankrike. Strax före fallet var hon 92 hundradelar efter bästatiden vid den tredje och sista mellantiden. Och farten var hög, lite för hög kanske.

Man har väl haft bättre dagar. Det är ju inget kul, hon har ju farten. Men hon kände nog att hon var tvungen att köra på lite. Hon hade väldigt hög fart innan hon körde ur, säger skidlandslagets förbundskapten Ulf Emilsson till TT.

Det var Pärsons andra uråkning i super-G den här säsongen, och ännu har hon inte nått pallen i någon disciplin i vinterns världscup. Tre fjärdeplatser har hon som bäst.

Det går inte vår väg just nu när det gäller pallplatser. Men skidåkningen finns där så jag är inte orolig. Pallplatserna får vi ta fram sen i januari i stället, säger Emilsson.

Jessica Lindell-Vikarby fick inte heller till något lyckat åk och var 2,78 sekunder efter segrande schweiziskan Fränzi Aufdenblatten i mål.

Fransyskan Marie Marchand-Arvier kraschade svårt ungefär där Pärson föll. Tävlingen avbröts i väntan på att Marchand-Arvier skulle tas om hand och föras till sjukhus. Men de första rapporterna talade om lindrigare skador.

Vinnaren Aufdenblatten tog sin första världscupseger. Hon var 23 hundradelar före landsmaninnan Nadia Styger och ytterligare tre hundradelar före amerikanskan Lindsey Vonn, som kunde glädja sig åt att hon tog över ledningen i den totala världscupen.