Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Angripare knäckte Berlusconis näsa

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi fick näsan knäckt, två tänder utslagna och en spräckt läpp vid ett överfall i Milano.

Angriparen slungade en gipsmodell av stadens katedralen mot premiärministern, sedan han lyckats smita förbi säkerhetsvakterna i söndags.

Berlusconi, som just överröstat häcklare under ett tal nära katedralen, fördes blödande till sjukhus där han fick stanna över natten för observation. Hans personlige läkare Alberto Zangrillo beskrev skadorna och sade att de inte krävde någon omedelbar kirurgi. Däremot behöver premiärministern vila ett par veckor.

Själv sade Berlusconi att han "mådde prima" vid ankomsten till sjukhuset. Han tyckte senare i tv det var ett mirakel att han inte förlorade ett öga.

Den 42-årige angriparen har fått sjukhusvård i tio år för psykiska problem, uppgav polisen efter att ha fört bort honom.

Både politiska kritiker och anhängare uttryckte sin solidaritet med den 73-årige premiärministern efter angreppet.

I Facebookgrupper bröt däremot en hyllningsstorm ut till förmån för angriparen. I en av dem, med 32 000 deltagare, kallades han för en man med "mycket mod".