Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångermanlandsstiftelsen sista stipendiater

De sista stipendiaterna i Ångermanlandsstiftelsen fick under onsdagen ta emot pris från landshövdingen Gerhard Larsson i hans residens.

- Det känns roligt att få avsluta det här bland er aktiva, sade han till de samlade pristagarna.

Stipendierna har delats ut sedan 1992, då Karl och Ebba Mannerfelt stiftade fonden, och ges till föreningar i landskapet som arbetar för att främja och aktivera ungdomar. De fem sista stipendiaterna kom från landskapets fyra olika kommuner varav en arbetar för att främja friluftslivet året om i hela området.

Gerhard Larsson har suttit åtta år som ordförande för stiftelsen. I år var prissumman något högre än tidigare, var och en av stipendiaterna fick 25 000 kronor.

Från Härnösands kommun belönades Stigsjö Idrottsklubb, från Kramfors kommun Höga kusten fotboll, från Örnsköldsvik Hägglunds IOFK och från Sollefteå kommun Sollefteå Scoutkår. Friluftsfrämjandet fick del av stipendiet för arbete i hela landskapet.

Sollefteå Scoutkår har ungefär 40 medlemmar och vill att klubben ska expandera. Deras nuvarande scoutstuga ligger avsides och är enligt medlemmarna inte så lätt att ta sig till. För pengarna de nu får har de redan planer för att öka verksamheten.


JESSICA IVARSSON
0611-554800