Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångermanlands fotbollstalanger prisades – här samtliga vinnare: "En målskytt av rang"

Eldsjälar, domare, ledare och framförallt talangfulla spelare hyllades i Sollefteå under måndagen. Här samtliga vinnare som fick ta emot ett pris från Ångermanlands fotbollsförbund och Mittmedia.

Allehanda Medias Ungdomspris:

Amanda Norberg, Domsjö IF

Med stort hjärta för både ledare och lagkamrater har hon på ett mycket fint sätt varit ett föredöme både på och utanför planen.

Hon har med sin järnvilja visat att det går att bli den mest framträdande tillika lagkapten trots motgångar under resans gång.

Markus Uppling, IFK Norrköping(Sollefteå GIF FF)

"En spelare som vågat utmana sig själv i val av fotbollsutbildning. Allt från Sollefteå GIF, akademi i Italien ,ÅFFs distriktslag P00 till NIU i Norrköping, "kamraterna" och landslagssamling.

Marcus är en ödmjuk kille som antar sina utmaningar med storentusiasm. Vilket synts i distriktslaget där han fått axla en position som inte alltid kanske ger honom den uppmärksamhet han är förtjänt utifrån sina fotbollsmässiga kunskaper.

Har under vår resa varit en viktig kugge för oss även utan förplanen med sitt smittande glada och positiva inställning till allt. Faktorer som gör att vi tror att han kommer att lyckas med sin satsning på fotboll"

Ångermanlands fotbollsförbunds priser

Ledarpriset: Niklas Hälldahl, Härnösands FF

"Niklas är något så unikt som en tränare för Div 2-förening som tillför föreningen intäkter. Som tränare arbetar han ideellt och han tillhör föreningens sponsorgrupp.

Som ledare är han starkt engagerad, färgstark och mycket handlingskraftig. Han har i högsta grad bidragit till att Härnösands FF de senaste åren utvecklats till distriktets bästa herrfotbollsförening."

Årets Eldsjäl: Egon Sjöberg, Kubbe-Norrflärke IF

"Egon har varit en eldsjäl i hela sitt liv. Först i Husum och nu sedan många år i Kubbe–Norrflärke IF.

Egon är den som ser till att spelarnas och tränarnas utrusning finns på plats såväl vid träning som match. Efter varje tillfälle ser han till att spelare och ledare får sig godfika innan de skiljs åt, allt för att stärka föreningssammanhållningen."

Årets damspelare: Natalie Persson, Själevads IK

"Natalie är hängiven sin fotboll. Under 2016 var hennes träningsnärvaro 97% motsvarande 140 träningspass med föreningen. Natalie är en spel- och passningsskicklig spelare med god teknik och välutvecklat huvudspel.

Hon är även en trygg och omtyckt person i gruppen, har ett moget och vänligt bemötande mot alla i sin förening."

Årets herrspelare: Petter Thelin, Kramfors–Alliansen

Petter är något så ovanligt som både en fysiskt stark som en snabb fotbollsspelare. Petter är dessutom både bollmottagare som en målskytt av rang. Petter är dessutom en av dem som med sin personlighet medverkat till att fotbollsintresset i Ådalen ökat avsevärt. Det tackar vi för.

Domarpriset 2016:

Fanny Elfving

Årets domare 2016 är en seriös och ambitiös talang som på kort tid tagit stora steg i sin domarkarriär. Hon är en vetgirig tjej som med stor målmedvetenhet tar sig an nya utmaningar och tar till sig av de utvecklingsområden som hon får att jobba med.

Under 2016 har hon genomgått Steg 2 med högsta betyg och genomfört sina första provmatcher i damer div 1.

Hon är en positiv och trevlig tjej som sprider glädje omkring sig och ställer upp för alla sina kollegor. Hon har goda förutsättningar för att om hon själv vill bli en elitdomare i framtiden.

Ivica Matanovic tilldelades även en silvernål från Svenska fotbollsförbundet för sina prestationer som förbundsdomare.